Известие

Collapse
No announcement yet.

Чистене дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чистене дебитомер

здр.пак,днес имах малко време и откачих дебитомера(но без него гасне след 5 секунди)та като го бях свалил вече,го изчистих колкото мога закачих го пак и колата стана като нова,няма давене,няма нищо вървиси перфектно,но излезна друго оборотите сега пак са малко нестабилни и светна някаква червена лампичка,като дюза дали е възможно докато сам откачал дебит.да сам прецакал нещо друго
    Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Записал си грешка в компютъра.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Освен че записал грешка,май и допреебал дебитомера.
      Ако е само за дебитомер-тя сама се трие грешката(поне не го отчита с дюзичката.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
        Освен че записал грешка,май и допреебал дебитомера.
        Ако е само за дебитомер-тя сама се трие грешката(поне не го отчита с дюзичката.
        незнам дали сам го допреебал дебитомера защото сега варви добре,направо супер така небеше вървяла доста време вече незабива,а ако сам го преебал деб.мисля че няма да е така
        Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Първоначално публикувано от kemo_nike Покажи съобщение
          незнам дали сам го допреебал дебитомера защото сега варви добре,направо супер така небеше вървяла доста време вече незабива,а ако сам го преебал деб.мисля че няма да е така
          А по-точно как го почисти с какво.Няма да е зле да се види на диагностика какво ти е записал компа.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

чистих с вд40 и парцалче навсякаде,ама маи нещо сам закачил,кадето нетрябва оборотите полудяват при потегляне а и имам чуството че мирише нещо страно,след като я покарам малко
            Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Погледнах сега в уикипедия, че има няколко принципа на работа на MAF сензорите. От кой вид са дебитомерите на Алфа?
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Има специални спрейове за почистване на дебитомери,колко можеш да го съживиш дебитомера обаче не знам

Comment

По-скоро сега дебитомера не бачка хич и компа е влязъл в сервизен режим. След тая интервенция с ВД40 най-вероятно е свършил.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    По-скоро сега дебитомера не бачка хич и компа е влязъл в сервизен режим. След тая интервенция с ВД40 най-вероятно е свършил.
                    Ти ме преби,лошото е че в повачето случаи познаваш.Сега можели само сензора на дебитомера да се смени или трябва всичко
                    Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

Дано не съм познал

Иди първо на диагностика преди да сменяш каквото и да било. Може да има друг проблем.
                      Дебитомера ти кой номер е?

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Дано не съм познал

Иди първо на диагностика преди да сменяш каквото и да било. Може да има друг проблем.
                        Дебитомера ти кой номер е?
                        Мерси за барзите отговори.Понеделник сам на диагностика.а номера е ......001 и за сензора видях че има заместител доста по-ефтин мисля 019 беше другия вариант ама ако може само сензора ще е добре.
                        Alfa Romeo 146 1.4 T.S

Comment

С ВД 40 само ако си го пръскал може да се изчисти. но това с парцала си му разказал играта. ВД40 е масло. И оставя мазно. Кой ви учи да чистите с ВД40? ВД40 чисти и разяжда ръжда и темподобни, както и смазва, спира скърцания. То си го пише.

За дебитомера се ползва спрей на спиртна основа. Който изветря и не оставя остатъчнен продукт от себе си. И само се пръска. В сензора не се рови с нищо.

Може и в чашка чист бензин да се потопи и да разклати за да се размият боклучетата.

Но ти си го свършил вече. Ако искаш обади се на лично. Имам един дебитомер. Бях го вземал от една морга. Уж бачка. Мога да ти го пратя да го пробваш. За цената ще се разберем нещо.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Някой ако знае, може ли да даде акъл откъде може да се купи такъв спрей, който да не оставя следи и да не уврежда пластмаса?
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              ...За дебитомера се ползва спрей на спиртна основа. Който изветря и не оставя остатъчнен продукт от себе си. И само се пръска. В сензора не се рови с нищо. ...
                              Колегата е прав, може да се ползва примерно спрей за чистене на карбуратори, но ВНИМАТЕЛНО

AR 145 QV '97

Comment

Working...
                              X